Innebandyfrun

Sovrutiner och vilostunder

Vår Penny. Här pratar vi en stor, matglad och vaken bebis. Att hon skulle sova så pass mycket att det många gånger skulle kännas långtråkigt för mig. Den känslan har jag inte upplevt någon gång.

Mönstret är inte svårritat. Ett par korta vilostunder om dagen för att sedan vakna och vara med i flera timmar igen. Nattuggla, lik sin mormor, somnar gärna väldigt sent. Däremot har hon sedan bara någon månad gammal sovit hela nätter. Till en början väckte jag henne om natten för att ge mat var tredje timme, men det slutade jag med efter att hon fyllt 3 månader. På så vis ett mönsterbarn. Men..

Min önskan är att hon somnar själv i sin säng. Utan att ha legat vid bröstet, vaggats och vjyssats till sömn. Skrik och panikblandad gråt klingar illa i mina öron och jag är snabbare än Mr. Bolt fram till sängen för att ta upp henne. Jag vet ju att ni är supermånga kloka småbarnsmammor där ute. Hur bär ni er åt?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. pappaledig2015

  Våran Agust är 9mån och har precis som er Penny sovit hela nätter länge. Vi brukar lägga honom i sin säng direkt efter sista målet mat på kvällen. 9/10 somnar han där. Om han inte gör det så låter vi honom vara uppe till han e så trött att han nästan somnat hos någon av oss. Då lägger vi honom i hans säng igen och då brukar han somna rätt snabbt.
  Lycka till!

  1. innebandyfrun

   Hej! Vad roligt att du tipsar. Jag tror på din idé att låta henne bli ordentligt trött innan man tvingar ner det lill livet i sängen :-) Fortsätt gärna skriva ett par rader i kommentarsfältet. Önskar dig och familjen en härlig lördag!

 2. jennie

  Vi hade lika dant som dej. Eftersom våran tös låg på neonatal så låg hon mycket hos mej på bröstet och därefter har hon fått sovit bredvid mej väldigt länge. Hon blir 3 år den 1 maj och sover hos mej än. Men det är så.mygit :)

  Söt eran dotter är. Kram kram

stats