Innebandyfrun

Så var Kungamiddagen!

Klockan 18.45 var det hög tid att åka till Stockholms slott. Jag var i upplösningstillstånd. Väl framme vid östra flygeln mötte vi upp fina Bella Gulldén för att tillsammans gå in och hänga av oss ytterkläderna. Kungafamiljen välkomnade oss med fördrink i Vita Havet innan vi gick in i Karl XI:s galleri för att äta en utsökt middag;

Förrätt: Smörbakad norsk hummer med rökt koljafilé och hummervinägrett.

Huvudrätt: Stekt gösfilé från Hjälmaren med tryffelsmörsås, vitkålspuré, brysselkål och potatisstomp. Efter det serverades helstekt dovhjortsadel med sherry-cognacsås, kompott på Puylinser med anklever och rostad jordärtskocka.

Efterrätt: Citronmousse med hallonsorbet, rostad kavring, lakritskrisp och lakritskaramell.

Jag fick hjälp av min fransktalande bordskamrat som tolkade menyn exemplariskt naturligtvis. På min vänstra sida hade jag förste hovmarskalk Mats Nilsson. Samtalsämnena skiftade lika mycket som färgerna på de olika serviserna. Vi satt vid det 47 meter långa bordet (som hade tagit 1,5 dag att duka) i ca 2 timmar innan det serverades kaffe i Vita Havet. Det erbjöds även cigarr för den som önskade. Här fick vi en pratstund med prinsessan Christina innan vi tog taxi tillbaka till hotellet. Jag avlägsnade smink och annat fortare än kvickt för att hoppa i pyjamasen och landa i allt som hänt en halvtimme tidigare. Tyvärr var det fotoförbud vid tillställningen så jag har inte några mysiga bilder från salongerna. Eller någon skön selfie med Kungen heller för den delen. Däremot så har både Expressen och Kungahuset själva uppmärksammat oss idag. Tack för att jag fick uppleva den här fantastiska kvällen. Tack Jessica Wahlgren för smink och hår. Tack också till mina älskade svärföräldrar som passade lillan hela kvällen. Idag är vi tacksamma igen.

Foto: Fredrik Sandberg/TT
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Foto: David Sica
Foto: David Sica

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats