Innebandyfrun

NAKNA SANNINGEN – FÖRE & EFTER

Trots att jag gick ner 12 kilo till en början när jag väntade Penny, så vägde jag upp mot 90 kilo innan graviditeten var slut. Jag födde en relativt stor flicka, 4150 g och 53 cm lång. Som jag har berättat för er tidigare så var jag tillbaka på startvikt efter tre månader. Målvikten har dock varit en annan, men även den är nådd. Igår provade jag bikinis för första gången sedan förra sommaren, inför vår resa på måndag. Jag är vit som ett lakan men det var en helt annan känsla. Jag trivdes aldrig med min kropp under graviditeten tyvärr.

Jag bestämde mig tidigt för att jag ville gå ner ca 30 kg, helst så fort som möjligt efter förlossningen. Redan ett par dagar efter (läs; så fort jag kunde valla i någorlunda tempo) så var det långpromenader som gällde. 80 lika långa dagar, sen vägde jag mig för första gången och jag hade gått ner 25 kilo. Det sista fick jag brottas med lite mer och la till enkla  styrkeövningar efter promenaderna.  Jag ammade under den här perioden vilket gjorde att jag inte kunde slarva med kosten alls utan bara motionera. Jag får lov att säga att jag är mäkta imponerad av människokroppen och hur den återhämtar sig. En utdragen förlossning som slutat med sugklocka och operation down there för min del klingar ju inte särskilt bra. Men idag känner jag mig fräschare än någonsin!

Allt detta. Graviditet, förlossning och hur man återhämtar sig är ju naturligtvis individuellt och olika i jämförelse. Många menar på att viktminskning efter graviditet får en skjuts av amning. Andra menar bestämt att det inte är så. Penny har ätit både från bröstet och ersättning så i mitt fall har jag inte en aning.

FÖRE

DSC_0039

EFTER

efter_graviditetenfore_efter_graviditet efter_graviditet

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. K

  Åh, jag blir helt rörd när jag ser dig! Så grymt bra jobbat. Jag är i v.31 nu och väger över 95kg…känns fruktansvärt. Brukar väga 70-75 annars. Att se dig skänker åtminstone hopp! ;)

  1. innebandyfrun

   Jag förstår precis hur du känner. Säkert är många kilon vätska, sen ska pyret ut och genast kommer du känna dig motiverad tror jag. Önskar dig/er all lycka, vad roligt med en liten! Kram

 2. Evelina

  TACK för de här bilderna. Jag är 2 veckor från BF och väger nu 100 + kg (inte vägt mig sedan jag spräckte 100kg gränsen) väger 78-82 i vanliga fall (är 186cm lång) men att känna mig så stor som jag gör nu får mig att må riktigt dåligt. Jag brukar vara vältränad, bära upp min kropp med stolthet, men nu vill jag bara gömma mig :( Men att se denhär omvandlingen så känner jag att det finns hopp :) jag längtar tills att kunna promenera med barnvagnen och bli mitt vanliga ja :)

  1. innebandyfrun

   Evelina! Precis så kände jag också under graviditeten, jag ville gömma mig. Helst hela tiden! Absolut, barnvagnspromenaderna gör susen. Det är ju så mysigt att gå med sin bebis också. Du har världens bästa tid framför dig :-) Kram och lycka till!

 3. Madde

  Wow Jossan!
  Vilken resa du har gjort och det strålar verkligen om dig nu :) så roligt att följa er :)) kram kram

stats