Innebandyfrun

Den dära karriären..

Jag tänkte besvara en läsarfråga om hur min egen relation till innebandy ser / har sett ut.

Innebandyfebern på Öland hade börjat stiga och helt plötsligt spelade alla innebandy. Jag var inte sen att haka på, redan i 6-års åldern höll jag i en klubba på träning första gången. Samma grupp bildade sedan ett framgångsrikt ungdomslag på flicksidan där vi vann i stort sett allt man kunde vinna. Färjestadens IBK var klubbadressen och som tolvåring debuterade jag i damlaget som då huserade i division 3. Säsongerna avlöste varandra och ett par år senare kvalade vi till oss en plats i division 1, rakt upp i ettan som det skrevs på segertrosorna. Vi, några spelare från den framgångsrika 90-kullen fick så småningom chansen på breddläger för blågult och vi var sånär ett kval mot dåvarande Elitserien när vi efter några säsonger vuxit in i division 1-kostymen. Här fick vi kanske lite hybris och degraderade senare till division 2.

Det stod klart att Kim värvades till AIK. Ett år senare blev vi sambos i Solna och jag började spelade för Råsunda i division 1. I ett derby mot Hammarby bröt jag tummen och för första gången blev jag ordentligt omotiverad. Jag spelade inte fler matcher den säsongen och efter det tog jag ett break. Jag och mina nyfunna vänner åkte land och rike för att följa våra respektive på plats i hallarna. Jag minns hur mycket jag njöt av känslan att vara träningsfri på kvällarna och ledig på helgerna. Tills en av fruarna tipsade mig om att AIK:s damlag skulle vara ett fränt gäng. Kontakten togs och jag genomförde en halv säsong i division 3 innan vi plussade och hyperemesisen (allvarligt graviditetsillamående) hindrade mig från att fortsätta.

Nu är jag mammaledig. Men till nästa säsong finns det planer för spel igen. Här i Zürich, hit Kim lånades ut för två säsonger som proffs i Grasshopper Club Zürich.

I Färjestadens IBK, nummer 17. Lika många år fyllda skulle jag gissa..

Här då, alkoholfritt i mitt (mina?) glas när vi firade avancemang till division 2 med AIK. Jag sitter i nedre raden till vänster i brunt hår och träningsoverall. Skål!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats