Innebandyfrun

Barn & pengar

Pengar, hur dom spenderas och till vilken nytta är ett hett ämne som berör.

Jag tycker inte alls om att kategorisera men jag skulle säga att jag har vuxit upp i en svensk medelklassfamilj. Omgiven av extremt kärleksfulla föräldrar och syskon! Jag värdesätter och imponeras betydligt mer av det, än pengar på banken eller vilka märken mitt eller andras barn bär på sina kläder. Jag medger att det hänger en och annan dyrgrip i lillans garderob, men jag fyndar lika gärna en pyjamas på H&M:s rea!

 Jag läste på en blogg att det förekommer att barn väljer umgänge efter ekonomiska förutsättningar. Själv skulle jag bryta ihop om Penny la vikt vid detta istället för att söka bra egenskaper hos en nära vän.

 Pengar är en möjlighet och ingenting annat. Vi kommer förmodligen att ge Pennan en hel del av hennes önskningar. Men det ska heta att önska och framför allt visa tacksamhet. Inse värdet av pengar. Att resa till 5 stjärniga lyxhotell på Karibien gör inte alla. Detta kommer jag att slita hårt för att hon ska förstå.

 Min personliga åsikt är att sträva efter, ha mål och spara till är pusselbitar till att upplevelser blir starkare och mer uppskattade. Jag vet att detta är ett känsligt ämne. Hur tänker ni kring detta?

 Till sist. För att meningen ”Att resa till 5 stjärniga lyxhotell på Karibien  gör inte alla” ska sticka någon i ögonen. Vi har en resebudget varje år. För den saken skull inte obegränsat med pengar och lägger alltså undan för att vi ska kunna njuta lite extra ett par veckor om året. Men det förstår ju ni, mina kloka läsare!

burberry

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats